Plăcerea de a citi,

bucuria de a cunoaște

Despre noi

Cine suntem?

Editura ELECTRA își propune să aducă în fața publicului românesc cărțile cele mai interesante și care contribuie, fiecare în felul său, la o înțelegere mai profundă a lumii în care trăim. Ne concentrăm pe cărțile de calitate și astfel ne-am câștigat prestigiul de a fi una dintre cele mai serioase edituri din România.

Istoria editurii

Editura Electra și-a câștigat în timp locul pe piața cărții din România. A fost înființată în anul 1993, sub numele de „Editura ICPE”. La scurt timp după aceea, dezvoltarea substanțială a activității a impus asumarea brandului și identității vizuale din prezent. Din anul 2001, Editura Electra figurează pe lista editurilor recunoscute de CNCSIS.

Cărțile noastre

În prezent, numărul cărților editate este de aproximativ 300 de titluri.

Cea mai mare parte a titlurilor din portofoliul Editurii Electra prezintă cercetări sau dezbateri actuale din domeniul științelor fundamentale sau aplicate. Totuși, cunoașterea universului nu ar fi deplină fără studierea omului și astfel editura noastră a început să publice și cărți despre lingvistică, arte, filozofie și așa mai departe.

Înainte de publicare, fiecare manuscris este evaluat și apoi editat cu multă grijă.

Recunoașterea calității editoriale nu s-a făcut doar prin acreditarea CNCSIS, ci și prin faptul că, an de an, editura noastră câștigă granturi culturale pentru editarea unor titluri importante.

Urmărim să ne aducem contribuția la stimularea și diseminarea cercetării științifice românești și, ca atare, ne-am asumat misiunea de a edita revista științifică „Electrotehnica, Electronica, Automatica (EEA)”. Prin menținerea unui standard ridicat de excelență editorială, revista a câștigat din partea CNCSIS cotația B+ și includerea în șase Baze de date internaționale (http://www.eea-journal.ro/).

Oferim servicii editoriale complete pentru autorii care doresc să își publice cărțile în condiții grafice deosebite și la un preț competitiv.

Pentru informatii detaliate, citește:

Publică la noi

Newsletter