Termeni și condiții

Site-ul www.editura-electra.ro este deţinut şi administrat de Societatea pe Acţiuni Icpe, cu sediul în Bucureşti, Splaiul Unirii nr. 313, sector 3, cod poştal 030138; telefon: 021.5893.300; fax: 021.5893.434; înregistrată la registrul Comerţului cu nr. J40/21438/1992; CUI RO 423140; e-mail: icpe.sa@icpe.ro

Datele de contact ale Editurii ELECTRA: Splaiul Unirii, nr. 313, RO-030138 Bucureşti; telefon: 021 589 34 82; fax: 021 589 34 77; e-mail: editura.electra@icpe.ro

Vizitarea acestui site de către dvs. implică acceptul dvs. cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos, care au fost întocmiţi cu respectarea legislaţiei in vigoare, şi reprezintă întreaga înţelegere dintre părţi.

Drepturi de autor

Întregul conţinut al site-ului (text, imagini, elemente grafice şi alte elemente similare) este proprietatea Icpe SA – Editurii ELECTRA şi este apărat de legea pentru protecţia drepturilor de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală. Folosirea conţinutului fără acordul Icpe SA – Editurii ELECTRA sau al proprietarilor de drept este interzisă şi se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Editura ELECTRA îşi rezervă dreptul de a schimba şi de a actualiza în orice moment conţinutul site-ului https://www.editura-electra.ro şi termenii şi condiţiile de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabilă.

Marcă înregistrată

Denumirea „Editura ELECTRA”, sub orice formă ar apărea în site, este marcă înregistrată a Icpe SA. Ea poate fi utilizată numai cu acordul Icpe SA.

Politica de confidenţialitate

Editura ELECTRA respectă drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, de Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, precum şi de Ordonanţa nr. 130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă cu modificările ulterioare.

Definiţia termenilor şi drepturile dvs. sunt precizate în cuprinsul acestor legi.

Editura ELECTRA respectă caracterul privat şi securitatea informaţiei furnizate de dvs. când utilizaţi acest site, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Informaţiile din formularul de comandă vor fi folosite pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, promoţii, buletine informative periodice, recomandări personalizate etc. Editura ELECTRA nu face publice şi nu vinde informaţii referitoare la datele personale ale clienţilor săi. Scopul colectării datelor este facturarea. Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării comenzilor.

Politica de returnare

Editura ELECTRA respectă prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.130/2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, prin care „consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

Vă rugăm să respectaţi termenul prevăzut pentru înapoierea mărfii.

Clientul se obligă ca, în momentul returnării, să trimită un document scris, semnat care să fie transmis electronic un e-mail la adresa editura.electra@icpe.ro sau prin poştă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire) şi care să conţină:

  • Data expedierii coletului
  • Numărul comenzii
  • Suma de returnat
  • Modalitatea de plată dorită (datele contului bancar sau pentru mandatul poştal).

În cazul exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produselor, în termen de 10 zile lucrătoare de la primire, clientul poate returna, pe cheltuiala lui, factura de achiziţie în original şi produsele (doar dacă acestea nu au suferit deteriorări (modificări fizice (cu excepţia viciilor ascunse), lipsuri cantitative şi/sau calitative evidente (copertă deteriorată, pagini lipsă /deteriorate etc.)), folosind acelaşi serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea.

Contravaloarea mărfii returnate va fi restituită, prin transfer bancar, în 30 de zile lucrătoare de la momentul primirii produselor returnate, fără cheltuieli aferente rambursării sumelor.

Editura ELECTRA îşi rezervă dreptul să refuze acceptarea returnării produselor şi să solicite clientului daune-interese, în condiţiile legislaţiei în vigoare, atunci când consideră că acţiunile acestuia au fost de rea-voinţă. De asemenea, Editura ELECTRA îşi rezervă dreptul să refuze ulterior onorarea oricăror alte comenzi ale clientului respectiv.

Produsele care prezintă defecte vor fi schimbate în măsura stocului disponibil.

Orice reclamaţie privind starea produselor livrate va fi adusă la cunoştinţa editurii noastre în maximum 24 de ore de la primirea acestora, telefonic sau prin e-mail la adresele de contact de pe site.

Livrarea produselor depinde exclusiv de disponibilitatea stocului.

În cazul în care Editura ELECTRA nu poate livra produsul, îl va informa pe client despre această indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a vărsat ca plată pentru respectiva comandă îi vor fi rambursate în termen de maximum 30 de zile fără despăgubiri suplimentare.

Clientul nu poate denunţa unilateral contractele de furnizare a periodicelor (revista EEA şi Lucrările Icpe) pe suport de hârtie şi/sau pe suport electronic.

Produse pe suport electronic (eBooks)
Produsele digitale se transmit doar în format electronic (pe adresa de e-mail specificată în comandă), deci ele nu există ca produse fizice care să fie livrate clientului.
Plata pentru eBooks se face exclusiv prin transfer bancar, plata ramburs nefiind posibilă.

În cazul în care clientul a primit un link de download valid, ca urmare a comenzii făcute, se va considera că serviciul, pe care Editura ELECTRA s-a obligat să îl presteze, a fost îndeplinit şi acceptat de client.

Produsele pe suport electronic (în format PDF) sunt considerate servicii de legislaţia în vigoare şi fac excepţie de la condiţiile obişnuite de retur.

Linkurile de download oferite clientului nu pot fi retrase odată ce au fost trimise. În consecinţă, clientul nu poate denunţa unilateral contractele de furnizare a produselor pe suport electronic.

Clientul are obligaţia şi responsabilitatea de a verifica informaţiile de compatibilitate şi instrucţiunile public disponibile pe site şi de a se asigura că produsele digitale pe care intenţionează să le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care intenţionează să le utilizeze, înainte de a realiza achiziţia.

Citirea fişierelor PDF se face cu ajutorul programului Adobe Reader care este disponibil gratuit pe situl Companiei Adobe.
Dacă nu dispuneţi deja de programul Acrobat Reader, faceţi clic pe adresa de mai jos pentru a-l descărca şi instala.
http://www.adobe.com/ro/products/reader.html

Newsletter